tisdag 24 januari 2012

Syncronisitet

Härom dagen fanns en intressant artikel under Personligt i Borås Tidning. Det handlade om en dam som nått den aktningsvärda åldern av 90 år. Hon hette Jean Horner och kom ursprungligen från England. Hennes syster gifte sig med en norrman och när Jean skulle besöka henne träffade hon 1953 en svensk teckningslärare som var på studieresa till England. De gifte sig 1955 och fick två barn, Ingrid och Nils. So what? frågar sig läsaren. Jo, denne teckningslärare arbetade på Läroverket i Borås (Bäckängsskolan) och var alltså min lärare i teckning under tidigt 60-tal. Han hette Ragnar Horner och hade ett favorituttryck som används ibland i familjen: Man ska måla friskt och flödigt! Helst med Karlskronadialekt.
90-åriga Jean visade sig ha många intressen och följer även sin son Nils förehavanden i världen. Vem har inte hört talas om Sveriges Radios Asienkorrespondent Nils Horner som oförskräckt rapporterar från alla katastrofer som sker. Minsann, han var bara en liten knatte hemma i Borås när pappa Ragnar uppmanade sina adepter att "måla friskt och flödigt".

1 kommentar:

  1. Teckningsläraren Ragnar Horner minns jag mycket väl. Fast när vi hade denne den kultiverade elegant i den 5-åriga realskolan hette vårt lärosäte Högre Allmänna Läroverket i Borås. Eller "HaliB". Och att Nils H är son till vår gamle var en glad nyhet!

    Sverker Thorslund, Student 1960

    SvaraRadera